Hlavní obsah

Proslulá zamilovaná labuť dala kopačky své plastové lásce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Dva roky návštěvníky severoněmeckého jezera Aasee udivovala černá labuť Petra, která se zamilovala do obřího plastového šlapadla ve tvaru bílé příbuzné. A když jí letos zoologové dokonce připravili speciální zimní příbytek, v němž měla přečkat chladné měsíce roku po boku neživé lásky, zamilovala se Petra do živého kamaráda.

Článek

Po dva roky přitom ani na chvíli plastovou lodičku neopouštěla a všude ji následovala, třebaže na ní šlapali turisté. Ani v zimě dokonce nechtěla Petra svou lásku opustit a stále ji stopovala, takže se zoologové v mrazivém počasí báli o její zdraví. Umístili ji proto i se šlapadlem do zoologické zahrady Allwetter na rybníček. Tam ale propadla labutímu samci z masa, kostí a peří.

„Všichni teď očekávají, že když si našla živou lásku, lodičku konečně nechá být,“ prozradil zdroj ze zoologické zahrady. Černá labuť pocházející z austrálie propadla mladému samci svého druhu, který zatím žádnou partnerku nemá. U těchto ptáků je známa celoživotní věrnost a hluboká oddanost až do smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám