Hlavní obsah

Ztracený Litevec šel z Německa domů pěšky

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litevský farmář Saulius Marcinkevicius (41), který se ztratil na zájezdu v Německu, se nelekl vzdálenosti 1300 km a pokusil se o návrat domů po svých. Vycestoval v polovině listopadu poprvé v životě do zahraničí na veletrh zemědělské techniky Agritechnica do německého Hannoveru, kam však nikdy nedorazil.

Článek

Na odpočívadle na dálnici u východoněmeckého Lipska zmeškal odjezd svého autobusu. V kapse mu zůstal jen pas a sto eur. Kromě litevštiny neovládal žádný jiný jazyk.

„Zvážil své reálné možnosti a rozhodl se pro namáhavý pěší pochod napříč celým Polskem domů do městečka na severovýchod země, asi 170 km severně od Vilniusu,“ napsal litevský deník.Lietuvos Rytas

Německá policie ho několikrát zastavila, když kráčel podél dálnice. Kvůli nedostatečným jazykovým znalostem však nedokázal požádat o pomoc.

Za devět dní se mu podařilo urazit 200 kilometrů z Lipska až na polské hranice. Živil se jablky, která našel po cestě, a pil vodu z kaluží a rybníků. Štěstí se na něho usmálo až na polské straně hranice, kde narazil na řidiče kamiónu, který ho ochotně odvezl až k domovním dveřím.

Reklama

Výběr článků

Načítám