Hlavní obsah

Američan skončil za mřížemi za olizování ropuchy

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANSAS CITY

Někdo líbá žabáky kvůli tomu, aby se proměnili v krásné prince, jiný zase kvůli halucinogenním účinkům jedu, které mají na kůži. Ve výsledku se i tak může ropucha proměnit nakonec v prince. Jednadvacetiletý muž z Missouri skončil za mřížemi za "držení a olizování" ropuch, které produkují jed s halucinogenním účinky.

Článek

Podle městské policie z Kansas City se David Theiss pokoušel "dostat do závratných mimosmyslových výšin" olizováním ropuchy coloradské. Mladík zřejmě netušil, že se jedová látka musí kouřit, aby měla pro tělo "povznášející účinky".

Někteří prodejci zvířat v USA coloradské ropuchy postupně stahují z nabídky, protože jejich jed může vyvolávat u lidí nevolnost a může dokonce zabít některá domácí zvířata.

"Lidé užívají její jed jako halucinogenní látku už odpradávna. Dnes je to jakási móda," řekl americké stanici KMBC expert na ropuchy Danny Snyder.

Podle úředníků a policistů z Clay County jde o první případ, kdy museli řešit užívání takového typu drogy. David Theiss byl propuštěn na kauci. Ropucha, kterou používal při svých mimosmyslových výletech, skončila v laboratoři policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám