Hlavní obsah

Žena oslavila sté narozeniny v chatě, ve které se narodila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CLOSWORTH

Žena z britského hrabství Somerset oslavila své sté narozeniny v chatě, ve které se narodila a strávila celý život. Dorothy Lovelessová se narodila ve městě Closworth 5. listopadu 1907.

Článek

V době, kdy se narodila, nebyla v domě žádná koupelna, tekoucí voda či elektřína. Topilo se samozřejmě jen v krbu. Koupelna jí do domu přibyla v roce 1960 a centrální vytápění teprve před deseti lety. Jinak ale zůstal její domov takřka nezměněný. Informoval o tom anglický deník Times.

V chatě žena přečkala obě světové války či smrt svých rodičů a sourozenců. Nikdy však neuvažovala o tom, že by se přestěhovala. "Prožila jsem v tomto domě mnoho krásného, ale i špatného. Snažim se ale vzpomínat pouze na to dobré," řekla Lovelessová.

"Nechtěla bych své sté narozeniny strávit nikde jinde. Sice tu postrádám smích a veškeré zvuky, ale aspoň mi zůstaly vzpomínky," uvedla nostalgicky stoletá žena. Její rodiče se do chaty přestěhovali v roce 1901, kdy její otec Charles dostal práci jako pastevec. Měli čtyři děti, z nichž byla Dorothy nejmladší. Nikdy se nevdala. V padesátých letech rodiče zemřeli a ona v domě žila až do devadesátých let pouze se svým starším bratrem Harrym.

"Život je už teď v mnoha ohledech jednodušší, ale i tak se snažím být ve všem plně soběstačná. Dožila jsem se stovky, takže musím něco dělat dobře. Stále se cítím jako jarní kuřátko," dodala s úsměvem stará žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám