Hlavní obsah

Lovce postřelil pes jeho puškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IOWA CITY

Těžko říct, zda měl pes proti Jamesi Harrisovi něco osobního. Každopádně jej na lovu postřelil jeho vlastní loveckou puškou. Americké úřady navíc k okolnostem kuriózní nehody dodávají, že rozhodně nejde o ojedinělý případ.

Foto: Profimedia.cz

Při lovu se dá k úrazu přijít lehko.

Článek

Sedmatřicetiletý Harris udělal v sobotu na lovu zásadní chybu, když odložil nezajištěnou pušku na zem, aby mohl sebrat právě zabitého bažanta. Těsně za lovci se totiž lesem pohybovala smečka loveckých psů a jeden náhodně šlápl přímo na spoušť. Nešťastnému lovci se do lýtka zabořilo okolo 120 broků, normálně určených k sestřelování ptáků.

"Život mu to neohrozí, ale nadlouho znepříjemní," řekl agentuře AFP jeden ze zaměstnanců místní samosprávy. Lovec byl ošetřen v místní nemocnici a později vrtulníkem převezen k dalšímu léčení do univerzitní nemocnice v Iowa City.

Podle Alana Fostera, mluvčího místní pobočky úřadu pro ochranu životního prostředí, nejsou podobné nehody nijak výjimečné. "Slýcháme o tom několikrát do roka," poznamenal.

Podle něj neopatrní lovci velmi často své zbraně nezajišťují, a tak není divu, že zbraň vystřelí poté, co si s ní psi například začnou hrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám