Hlavní obsah

Gruzínec na svém uchu odtáhl osmitunový vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TBILISI

Gruzínský atlet Laša Pataraia možná není nejsilnějším mužem na zemi, určitě však má nejsilnější uši. Nyní věří, že se dostal do Guinnessovy knihy rekordů, když na svém uchu dokázal utáhnout téměř osmitunový vrtulník, uvedla agentura Reuters.

Článek

Pataraia se o rekord pokusil o víkendu na vojenském letišti Alexejevka nedaleko gruzínské metropole Tbilisi. Sedmadvacetiletý atlet si nechal k uchu přivázat provaz a jeho druhý konec navázal na přední kolo vrtulníku. Za hlasitého povzbuzování rodiny, přátel a dalších příznivců odtáhl helikoptéru za 20 vteřin o 26 metrů.

Gruzínec ihned po skončení pokusu téměř omdlel. "Bylo to velmi obtížné a já byl velmi nervózní," řekl o pár minut později přítomným novinářům. Nechal se však také slyšet, že už chystá další rekord. "Doufám, že jednou utáhnu na obou uších najednou nějaký předmět s dvojnásobnou vahou," prohlásil.

Podle organizátorů akce se Pataraia zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Na místě však nebyl žádný zástupce Guinnessova výboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám