Hlavní obsah

Armstrong: Vyhrát Tour po vítězství nad rakovinou je čest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Pětinásobný vítěz Tour de France, dvaatřicetiletý americký cyklista Lance Armstrong, v pondělí v Paříži prohlásil, že zvítězit v takovém závodě poté, co vyhrál boj s rakovinou, je pro něj čest. O sportovcově krátkém vystoupení na podporu organizací pro boj s rakovinou, informoval zpravodajský server Yahoo.

Článek

"Mých 200 kamarádů mi v posledních třech týdnech docela ztěžovalo život. Je to ale velká čest zvítězit v Tour, když jsem zvítězil nad rakovinou," prohlásil Lance Armstrong.

"Boj s rakovinou není jen národním bojem. Řešení nemůže být jiné než globální," pokračoval cyklista, který v roce 1996 zvítězil nad rakovinou varlat. "Stále se vidím v roce 1996, na nemocniční posteli v Indianapolis," dodal.

Několik představitelů francouzské ligy proti rakovině Lanci Armstrongovi poblahopřálo a vyjádřilo svůj velký obdiv jeho příkladnému boji proti této zákeřné nemoci. "Berete spolu s sebou na pódium všechny nemocné, kteří měli stejně jako vy vůli vyhrát. Někteří jsou stále ještě na trati," řekl vítězi Tour předseda Národní ligy proti rakovině, profesor Henri Pujol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám