Hlavní obsah

Žena z chudé slovenské osady vyhrála v loterii milión

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V největší romské osadě na Slovensku žije v ubohé chatrči opravdový milionář. Po celé romské osadě u obce Jarovnice na východě Slovenska se nedávno rozkřiklo, že jedna z romských rodin vyhrála na stíracím losu rovný milión. Výherní los si šestadvacetiletá Blanka Husárová zakoupila na poště za 30 slovenských korun.

Článek

"Je to pravda. Peníze jsme si už převzali. Sto tisíc jsme dostali na ruku a 900 tisíc jsme si uložili na účet," řekla televizi Joj šťastná výherkyně. Rodina oslavila výhru šampaňským, zabijačkou a už plánuje koupi nového domu.

"Jsme pětičlenná rodina a máme tři postele. Teď bude mít doufám každý svůj pokoj, abychom se všichni cítili dobře," uvedla šťastná matka tří dětí.

Novým milionářům však nastaly také první milionářské problémy. "Vzali nám sociální dávky, což bylo osm tisíc měsíčně. Děti doposud dostávaly ve škole stipendium. Teď už nám učitelka řekla, že nejsme ve hmotné nouzi a musíme za všechno platit, jako ostatní," postěžovala si Husárová.

Nová milionářka si původně los nechtěla koupit. "Když jsem byla na poště pro sociální dávky, za přehrádkou neměli drobné, tak mi nabídli stírací los za 20 korun. Vyhrála jsem stovku a chtěla jsem peníze. Přesvědčili mě, abych koupila další los za 30 korun. Říkali, že je poslední a určitě přinese štěstí," líčila situaci Husárová. Když setřela políčko a zjistila, že vyhrála milión, los schovala na dobře utajené místo na dva týdny. Teď už peníze dostala a má s nimi velké plány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám