Hlavní obsah

Češi obsadili na turnaji bezdomovců 15. místo

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pondělí ráno se vrátil z Kodaně do Prahy tým FC Sananim, který reprezentoval ČR na mistrovství světa v pouličním fotbale, Homeless World Cup. V konkurenci 48 států světa obsadili naši hráči stejně jako loni velmi slušné 15. místo.

Článek

"Důležitá byla prohra se Skotskem, budoucími vítězi turnaje. První poločas jsme drželi krok, ve druhém už to bohužel nevyšlo. Skotové byli strašně nadupaní, fyzicky byli nesmírně zdatní, zřejmě absolvují dlouhodobé tréninkové kempy. V druhé půli možná tak trochu už nestačila fyzička, hráli jsme jen s jedním hráčem na střídačce, takže to bylo pro kluky opravdu nesmírně náročné," řekl Novinkám trenér týmu Marcel Ambrož.

"Náš tým se navíc možná tak trochu potýkal s pravidlem speciálním pro tento šampionát. Hrálo se 3+1 a jeden hráč musel zůstávat vždy na útočné polovině, a tak se útočilo takřka vždy v přečíslení 3:2. Hra tudíž měla nesmírný spád," řekl Ambrož.

Problém je, že se na to nedá moc natrénovat u nás. Nejsou mantinely, hřiště je velmi malé, nesmí se vstupovat do vápna soupeře, je toho hodně co je odlišné. Tato hra vyžaduje větší kvality jednotlivců a fyzicky je to obrovsky náročné, takřka celý zápas jsou všichni hráči ve sprintu," uvedl Ambrož.

Češi hráli se Skoty vyrovnaněji než finalisté

"Možná byli kluci i trochu přemotivovaní, slyšeli českou hymnu a byl to pro ně opravdu silný moment. Ono stačilo jen stát u střídačky a také to na vás pořádně působilo," řekl Novinkám trenér českého týmu.

Ve finálovém zápase se střetly týmy Skotska a Polska. Skotsko s přehledem porazilo Polsko 9:3.

Zápas sledovalo několik tisíc diváků spolu s dánským korunním princem Frederikem, který vítězům při závěrečné ceremonii předal ceny. Nutno podotknout, že český celek sehrál se Skoty při vzájemném zápase o něco vyrovnanější partii, než polský celek ve finále.

Budou se hledat sponzoři

"Příští rok to bude asi v rámci kvalifikace a příprav v ČR větší, mělo by být snad i více času na přípravu. Šampionát se bude konat v Melbourne v Austrálii. Určitě se budeme muset pomalu začít rozhlížet po sponzorech, Mluvil jsem například s trenérem Německa a tam mají těch přispěvatelů poměrně hodně. Participují tam na tom větší firmy, ale i malé rodinné, tak uvidíme, jaké to bude u nás. Náklady na cestu do Austrálie budou poměrně vysoké," řekl Ambrož.

A jak byl nakonec tým spokojený s patnáctou příčkou, kterou obsadil? "Ale ano, myslím si, že byli spokojení, s trochou štěstí sice mohli skončit lépe, ale byli rádi, že neskončili dříve než kluci před rokem. Kodaň byla navíc zajímavá a prožili jsme tam mnoho hezkých chvil, takže myslím, že budou mít na co vzpomínat i mimofotbalově," dodal Ambrož.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám