Hlavní obsah

Slovensko má apartmá v nadmořské výšce 2634 metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovensko se může pochlubit nejvýše položeným apartmá ve střední Evropě. Jak informuje deník Nový čas za deset tisíc korun můžete strávit noc v apartmánu přímo na Lomnickém štítu v nadmořské výši 2634 metrů.

Článek

Společnost TLD, která provozuje ve Vysokých Tatrách většinu vleků a lanovek, zprovoznila loni na vrcholu Lomnického štítu jedinečnou kavárnu. Letos přebudovala část skladových prostorů na apartmá. V pokoji jsou dvě postele a pohovka. 

Omezené prostory neumožnily umístit do pokoje sprchy. Voda je na Lomnickém štítu velkou vzácností.

"Denně musíme vyvést nahoru 1500 litrů vody potřebnou pro fungování provozu. Kdo přijede na jednu noc na tak exkluzivní místo, zvládne to i bez sprchy," uvedl ředitel odboru služeb TLD Michal Krolák.

Návštěvníky čeká nádherný výhled a hosté ubytovaní v apartmánu mohou navíc pozorovat noční oblohu dalekohledem. V ceně je zahrnuta také jízdenka lanovkou z Tatranské Lomnice na Lomnický Štít a zpět, uvítací drink a večeře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám