Hlavní obsah

Ženy v USA vyhrály právo chodit kdekoliv nahoře bez

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Sedmadvacetileté ženě z New Yorku bylo soudem přiklepnuto odškodné 600 tisíc korun za nespravedlivé zatčení. Jill Coccarová byla zatčena za to, že šla po ulici nahoře bez a byla držena ve vyšetřovací cele celých dvanáct hodin.

Článek

Jill Coccarová, která byla nakonec propuštěna bez pokuty, tvrdila, že ji policejní důstojník vytáhl z auta za vlasy a poté byla nucena podstoupit psychiatrické vyšetření. Na soud udeřila s poměrně jasným argumentem: "Ženy by měly mít stejná práva jako muži, a tudíž není důvod, proč by si nemohly na veřejnosti odložit svršek."

A mírně překvapivě, argument jednoznačně zabral. Coccarová, která používá jméno Phoenix Feeley a označuje se jako umělkyně, je pravděpodobně bývalá striptérka. Žena tvrdí, že už se účastnila v roce 2004 městského maratónu také nahoře bez a policie ji kvůli tomu neobtěžovala.

"Vždy jsem to cítila jako něco velmi přirozeného," řekla Feeley o chození nahoře bez.

Reklama

Související témata:

Související články

Newyorčané spěchají, protože hledají záchod

Proč každý na ulici v New Yorku tolik pospíchá? Někdy možná proto, že zoufale hledá záchod, říkají sami o sobě s nadsázkou Newyorčané. Město plné obchodů,...

Výběr článků

Načítám