Hlavní obsah

Ostravské strážníky zaměstnal batoh plný koček

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na hýbající se batoh, ležící před jedním z bazarů v centru Ostravy, upozornila skupina studentek v pondělí odpoledne zdejší strážníky. Ti zjistili, že v batohu se nachází šest zanedbaných a vyhladovělých koček včetně jednoho kotěte. Batoh na chodníku nechala ležet bezdomovkyně, v současné době jsou zvířata v péči veterinářů.

Článek

"Po otevření z batohu dvě kočky vyskočily a utekly. Nicméně uvnitř se nacházely další tři kočky a jedno kotě. Zvířata byla vyhublá a vypadala zanedbaně," řekla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová s tím, že na místo byl přivolán i pracovník veterinární správy, podle kterého kočky nejevily známky týrání, pouze byly dehydrované a vyhladovělé.

Mezitím z bazaru vyšla žena, která se k batohu přihlásila s tím, že si jej pouze odložila na chodníku, než si uvnitř vyřídí vše potřebné. "Tvrdila, že se o kočky stará, jak nejlépe může, dokonce je nosí všude s sebou, aby se jim nic nestalo. K jídlu jim ale prý dává pouze tolik, kolik může," uvedla mluvčí městské policie.

Poté, co veterinář ženě vysvětlil, v jakém špatném stavu kočky jsou, převezli strážnici zvířata na veterinární kliniku. "Zpočátku sice tvrdila, že jí bude po kočkách smutno, nakonec se ale nechala přesvědčit, že opravdu potřebují lékařskou péči," dodala Kejdová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám