Hlavní obsah

Vysokoškolskou studentkou se stala 95letá žena

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT HAYS

Studovala od roku 1972, ale teprve nyní posbírala síly, aby svá vysokoškolská studia završila státní závěrečnou zkouškou. A to je jí už pětadevadesát let. Nola Ochsová z kansaského Fort Hays se tak stala rekordmankou. Je nejstarší ženou, která skládá vysokoškolské závěrečky.

Článek

Vysokoškolská studia zakončí příští měsíc a předběhne tak dosavadní rekordmanku Mozelle Richardsonovou, která dostudovala univerzitu v devadesáti letech.

Ochsová přitom ještě před několika dny neměla ani potuchy o tom, že by se mohla objevit v Guinnessově knize rekordů. Studovat začala v roce 1972, kdy zemřel její manžel Vernon, s nímž strávila devětatřicet let společného života.

Dlouhá léta průběžně navštěvovala přednášky, až jí nyní k ukončení studia historie stačilo pouhých třicet hodin seminářů. Rozhodla se proto vyrazit sto mil ze své farmy a ubytovala se na kolejích Fort Hays State University.

V rodině Ochsů ale není jedinou rekordmankou. Její jednadvacetiletá vnučka Alexandra ukončí 21. května vysokou školu společně s ní.

Přednášející se sice původně obávali, že to pětadevadesátileté studentce příliš nepůjde, ale poté, co se během jednoho týdne na univerzitě rozkoukala, se nestačili divit jejím výkonům. Profesoři si dokonce chtějí po složení závěrečných zkoušek její zážitky uchovat v audiovizuální podobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám