Hlavní obsah

Unikátní operace zachránila dvouletému Slovákovi prst

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Lékařům Kliniky úrazové chirurgie v Košicích se podařilo zachránit prst dvouletému Sebastiánovi. Prostředník mu při hře téměř amputovala sestra - dvojče, která si na dvoře hrála se sekerou.

Článek

"U malého pacienta se nám podařilo spojit skelet, cévy i nervy. Operace trvala čtyři hodiny," řekl agentuře TASR operatér Rastislav Burda.

"Děti si hrály na dvoře. Našly sekerku a došlo k neštěstí," líčila případ babička dětí v deníku Nový čas. V prstu byla několik hodin po operaci obnovena cirkulace krve a lékaři mají optimistickou prognózu. O definitivní záchraně prstu podle lékařů rozhodnou nejbližší dny.

Operovaný chlapec byl nejmladším pacientem, který se na Slovensku podobné operaci podrobil. U dětí jsou podobná zranění výjimečná.

Reklama

Související témata:

Související články

Lékaři zachránili ženě amputovaný nos

Ušní, nosní a krční (ORL) oddělení šumperské nemocnice se může pochlubit raritním úspěchem. Lékařům se tu podařilo zachránit nos pacientky, která při úrazu...

Výběr článků

Načítám