Hlavní obsah

Labuť Petra opět plave vedle milovaného šlapadla

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MÜNSTER

Labuť, která se vloni v Münsteru zamilovala do šlapadla ve tvaru labutě, už opět svého plastového miláčka doprovází na vodní hladině. Celou zimu musela totiž strávit ve zdejší zoo, odmítla totiž opustit svého velkého plastového ochránce a odletět jako ostatní labutě do teplých krajin. Nebýt umístění do zoo, neměla šanci zimu přežít.

Článek

Labutě si vybírají partnera pro celý život, ale vzácná černá labuť, která je jinak typickým australským druhem, se zamilovala poněkud nevhodně. Zřízenci tamější zoo se rozhodli labuť potěšit a přes zimu jí i jejímu plastovému příteli zařídili teplé místečko. Teprve tento týden se poprvé znovu vydala brázdit břehy jezera Aasee, kde se se šlapadlem seznámila.

Server Ananova, který s informací přišel, se dále odkazuje na německé biology, kteří tvrdí, že Petra na bílého "kolegu" neustále zírá a vyluzuje přesně takové zvuky, jaké labutě vydávají, když jsou zamilované.

Šlapadlo se stále půjčuje lidem, kteří si chtějí udělat piknik uprostřed jezera Aasee, kde se podivná milostná dvojice vyskytuje a stala se již nedílnou součástí místa. Ředitel tamější zoo Jörg Adler prohlásil: "Takhle to může trvat nejspíš nastálo, labuť si evidentně myslí, že nalezla životního partnera."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám