Hlavní obsah

Vídeň bude vyhánět opilce z metra klasikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Celá Vídeň doufá, že tamější opera uspěje tam, kde policie selhala. Celou Vídeň totiž sužuje problém, že během nočních hodin jsou zdejší stanice metra místem, kde se scházejí alkoholici a drogově závislí lidé. Ti odtamtud nechtějí odejít ani přes časté návštěvy policistů. Zejména stanice Karlsplatz, která je v pravém centru Vídně se stále nemůže podivných živlů zbavit.

Článek

"Budeme hrát klasickou hudbu a vysílat operu na speciálně instalovaných televizních obrazovkách," prohlásila vídeňská radní Ursula Stenzelová. Sama upřímně doufá v to, že muzika vyžene problémové občany ven ze stanice metra.

"Tato sorta lidí není zrovna proslulá svou láskou k opeře a klasické hudbě, a tak věříme, že už se v těchto místech nebudou poflakovat. Třeba dojdeme k tomu, že civilizovaná hudba vyvolá také civilizované chování," dodal mluvčí Ursuly Stenzelové.

Je velmi pravděpodobné, že když bude projekt ve stanici Karlsplatz úspěšný, přesune se i do dalších stanic. Sociální pracovníci, kteří s problémovými lidmi často pracují, jsou však velmi skeptičtí k tomu, že by celý nápad mohl fungovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám