Hlavní obsah

Britská univerzita nabízí titul diplomovaného funebráka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BATH

Univerzita v Bathu je první vysoká škola ve Velké Británii a zřejmě i v celé Evropě, která nabízí vysokoškolský diplom v oboru pohřebnictví. Studium se bude zabývat vším potřebným z hlediska praxe i teorie, od různých způsobů, jak utěšovat pozůstalé, až po nakládání s ostatky.

Článek

Organizátoři studia tvrdí, že je vzhledem ke společenské objednávce nejvyšší čas tento obor zavést, protože tradiční pohřby jsou v Británii na ústupu. Čím dál tím více lidí si přeje pohřby nezvyklé, například s motorkou místo pohřebního vozu či popelem rozprášeným do vzduchu ohňostrojem. 

"V naší multikulturní společnosti se obejvují nejen různé tradiční obřady a rituály pocházející ze všech koutů světa, ale i zcela nové," vysvětluje Alan Slater, předseda Národní asociace majitelů pohřebních ústavů. "Stále více nejde při pohřbech jen o ukládání ostatků a připomínání si mrtvých, ale stále víc zájemců z ní chce mít spíše oslavu života."

Mezi další méně běžné univerzitní kurzy v Británii patří studium golfu na univerzitě v Lincolnu a psychologie paranormálních jevů v Coventry. Ale nejkurióznější zřejmě stále je nabídka Staffordshire University, která umožňuje studium fotbalové kultury zaměřené na kulturní význam Davida Beckhama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám