Hlavní obsah

Zemřela nejstarší žena světa, bylo jí 114 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARTFORD

Ve věku 114 let zemřela Emma Faustová Tillmanová, která se teprve minulý týden dostala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší žijící člověk světa. Primát tehdy převzala po zemřelém Portoričanovi Emilionovi Mercadovi del Toro.

Článek

Tillmanová, dcera bývalých amerických otroků, zemřela v neděli v noci, uvedla Karen Chaddertonová, představitelka opatrovnického zařízení, v němž rekordmanka žila.

Žena, která léta pracovala jako služebná u filmové hvězdy Kathariny Hepburnové, se narodila ve státě Severní Karolína 22. listopadu 1892.

Tillmanová, která od roku 1990 žila ve městě East Hartford ve státě Connecticut, pochází z rodiny, pro níž je prý dlouhověkost typická, čtyři z Emminých 23 sourozenců se dožili více jak sta let.

Až do 110 let žila sama bez opatrovníků. Svou dlouhověkost připisovala boží milosti a tomu, že měla skvělé přátele a rodinu. Právě ti také byli u jejího smrtelného lože.

V současnosti žije na světě více než osm desítek lidí starších 110 let.  Naprostou většinu tvoří ženy. Jedna z nich, Japonka Jone Minagawová, které je také 114 let, převzala po Tillmanové symbolické žezlo. Minagavová žije už několik let v domově důchodců ve Fukuoce na jihozápadě země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám