Hlavní obsah

Rumunští snowboardisté protestovali proti nedostatku sněhu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Parta rumunských snowboardistů se odmítá smířit s faktem, že letošní zima do Evropy nepřinesla žádný sníh. Nadšení milovníci zimních sportů se vydali před Národní meteorologický institut v Bukurešti, aby zde vyjádřili svůj nesouhlas se stavem počasí. Odborníci jen nevěřícně kroutili hlavou nad partou lyžařů, kteří je viní z nedostatku sněhu.

Článek

Nakonec musel jeden z meteorologů vystoupit před rozbouřené snowboardisty s prohlášením, že jejich "stížnost bude postoupena vyšším institucím." Rozzlobení sportovci poté demonstraci rozpustili.

Lyžařská centra v Rumunsku stejně jako zbytku Evropy zejí prázdnotou. Sníh nenapadl a umělé zasněžování kvůli vysokým teplotám není možné. V některých vyhlášených střediscích rumunských hor je dokonce kolem 19 stupňů Celsia nad nulou, zatímco v jiných letech zde mrzne a chumelí.

Meteorologové mohli snowboardisty uchlácholit také příznivou předpovědí. Na konci tohoto týdne se v Evropě ochladí a zvláště na horách napadne sníh. Odborníci se však bojí, že nevydrží déle než dva týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám