Hlavní obsah

Indické vesnice obývají stovky Saddámů Husajnů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Maličké vesničky Lakhanow v severoindickém státě Bihar by si nikdo donedávna nevšiml. Jenže poprava iráckého diktátora Saddáma Husajna tady spustila již před lety započaté šílenství. Muslimští rodiče totiž po tyranovi pojmenovali desítky svých dětí. V Lakhanowě tak žije minimálně na třicet Saddámů Husajnů - živý hold jednomu z nejkrutějších vládců moderní doby.

Článek

Aby toho nebylo dost, Saddámové si mohou hrát se samotným obávaným teroristou Usámou Bin Ládinem. Ten je tady zatím jediný, ale pokud ho přeci jen spojenci někdy dopadnou a popraví, patrně přibude i nositelů tohoto jména.

Tříletý Saddám Husajn se ještě před pár týdny jmenoval Majhar Alam. Jenže jeho třicetiletý otec Ejaj Alam se po popravě bývalého iráckého prezidenta rozhodl syna na jeho počest přejmenovat.

Místní lidé tvrdí, že se Saddám stal tak populárním, že v okolních sedmadvaceti vesnicích běhá minimálně stovka malých nositelů tohoto jména. Všichni zmínění jsou sunnitští muslimové.

Reklama

Výběr článků

Načítám