Hlavní obsah

Pohraničníci sbírali fotky krásných žen, které odbavili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Dva švédští pohraniční policisté soutěžili o to, kdo z nich odbavil nejkrásnější ženu cestující z nebo do jejich země. Aby měli potřebné důkazy, kopírovali si hlavní stránku pasu s fotografií odbavovaných krasavic a zakládali je do rychlovazače, aby mohli po čase vyhodnotit "tu nejlepší". Jiný zaměstnanec pořadač našel a v domnění, že jde o něco nekalého, jej předal kriminální policii.

Článek

Oba pohraniční policisté, kteří sloužili na železničním terminálu nedaleko Stockholmu, si stanovili přesná pravidla, jaké ženy lze do pořadače zařazovat. Pravidla byla písemně zanesena do čela pořadače a stanovovala, že tam patří pouze "mimořádně krásné" ženy zralého věku. Pro případ ztráty pořadače se soutěžící také zavázali dělat rezervní kopie a ukládat je jinde.

Kromě kopie fotky zaznamenávali také datum narození dotyčné, ale žádné další osobní údaje. To je nakonec zachránilo, protože takto pojatou sbírku nebylo možné označit jako nezákonné zneužívání osobních údajů - krasavice na obrázcích zůstávaly víceméně anonymní.

Přesto vedení policie nehodlá takové počiny nechat jen tak projít. Věc byla postoupena příslušným orgánům, které "sběratelům" napařily disciplinární důtku. Koneckonců vyvíjeli na pracovišti činnost nijak nesouvisející s pracovní náplní, zneužívali k tomu služební zařízení a snižovali vážnost policejního sboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám