Hlavní obsah

Zneužívání internetu zaměstnanci roste

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvě třetiny českých podniků registrují zneužívání pracovního internetu svými zaměstnanci. Vyplývá to z průzkumu společnosti GFI Software. Přitom jen minimum firem se této problematice systematicky věnuje a celých 78 % ji neřeší buď vůbec, nebo řešení zatím odkládá.

Foto: Profimedia.cz

Erotické stránky, které bývaly největším tahákem na internetu, mají dnes velkou konkurenci v on-line hrách, sociálních sítích, sázení, stahování obsahu (ať již legálního či nelegálního), nakupování, shánění zájezdů apod.

Článek

„České podniky zatím nepovažují zneužívání firemního internetového připojení svými zaměstnanci za velký problém, od čehož se odvíjí i velmi nízké procento těch, kteří tento jev řeší systematicky, tj. s pomocí specializovaných softwarových nástrojů,“ říká Martin Říha, ředitel pro strategii GFI Česká republika a Slovensko a dodává: „Bezpečnostní rizika spojená s neregulovaným přístupem k webu v rámci podniku se neustále zvyšují. Nejenže takový přístup vede ke snižování produktivity zaměstnanců a zpomalování rychlosti přístupu k internetu, ale také ohrožuje bezpečnost podniku, což může vést v krajním případě až k vyšetřování dané společnosti orgány činnými v trestním řízení.“

Přesun od erotiky k hrám

Zatímco ještě před pár lety byly největším nebezpečím viry a škodlivé kódy doručované do počítačů přes e-mail, dnes je jednoznačně největším zdrojem ohrožení bezpečnosti web. Rizikových webových stránek přibývá a například erotické stránky, které bývaly největším tahákem na internetu, mají dnes velkou konkurenci v on-line hrách, sociálních sítích, sázení, stahování obsahu (ať již legálního či nelegálního), nakupování, shánění zájezdů apod., čímž podnik ohrožují nejen z pohledu virů a jiného škodlivého kódu, ale potenciálně také z pohledu právní odpovědnosti za nelegální aktivity (například vědomé či nevědomé porušování autorského práva).

Zákon je na straně zaměstnavatele

„Problematiku webového monitoringu lze nejlépe řešit instalací specializovaného softwaru. Ovšem ještě před instalací je užitečné citlivě nastavit firemní politiku přístupu k internetu, seznámit s ní zaměstnance a vysvětlit důvody a výhody jejího nasazení. Je třeba si uvědomit, že v oblasti sledování webového přístupu jsou zákony plně na straně zaměstnavatele, neboť ze zákona vyplývá, že pracovník by měl používat firemní prostředky pouze k pracovním účelům,“ dodává Martin Říha.

Reklama

Výběr článků

Načítám