Hlavní obsah

Zaměstnavateli roku jsou automobilové firmy

Novinky,

Letos proběhl již 15. ročník soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku. První místo v kategorii společnost nad pět tisíc zaměstnanců obsadila Škoda Auto, v kategorii do pěti tisíc zaměstnanců Hyundai Motor Manufacturing Czech. Automobilovému průmyslu se tedy daří. Vítězství v kategorii Progresivní zaměstnavatel do 500 zaměstnanců si odnáší Sazka.

Foto: Klub zaměstnavatelů

Zaměstnavatelem roku nad 5 tisíc zaměstnanců je Škoda. Diplom převzala Jana Šrámová (druhá zleva), 2. místo obsadila Komerční banka, diplom převzal Pavel Jirák (třetí zleva), 3. místo Československá obchodní banka, za niž diplom převzala Jolana Kalábová..

Článek

Stříbrnou příčku v kategorii nad pět tisíc zaměstnanců obsadila Komerční banka následovaná Československou obchodní bankou. Druhé místo v kategorii pod pět tisíc obsadila firma Foxconn, třetí místo získala společnost Continental Barum. Druhé místo mezi progresivními zaměstnavateli obsadila skupina GSK, třetí místo společnost Shape Corp. Czech Republic.

Letos se nově soutěžilo i v kategorii Zaměstnavatel bez bariér. Za neziskové organizace získalo ocenění Sdružení Neratov, za malé společnosti firma Sailors. Za korporace si ocenění odnesla společnost SAP Services.

Základem je pracovat se stávajícími zaměstnanci

„Ročník 2017 přinesl řadu změn a nástup nových účastníků. Výslovným skokanem roku je Sazka, mezi nejlepší pronikla nově také skupina GSK, po žebříčku vzhůru stoupá i Vodafone. Kvalitní je letos také finálová pětice nejlepších personálních projektů, které budou hodnotit účastníci listopadového HR Summitu Klubu zaměstnavatelů,“ zhodnotil výsledky Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů, organizátora klání.

„Nízká nezaměstnanost a stoupající poptávka po talentech se odrážejí také v rostoucí konkurenci mezi zaměstnavateli. Firmy se musejí více snažit, aby své lidi udržely a přilákaly nové zájemce. Základem úspěchu je dobrá práce se současnými zaměstnanci,“ uvedl Daniel Čapek, generální ředitel společnosti Sodexo Benefity, hlavního partnera ocenění.

Dodal, že vítězové si uvědomují, že navzdory inovacím a investicím do technologií jejich byznys stojí především na lidech. Do svých zaměstnanců tak investují, rozvíjejí je a nabízejí širokou škálu benefitů.

Prezentace oborů středních škol

Setkání zaměstnavatelů před slavnostním vyhlášením výsledků obohatil odborný program, který se zaměřil na téma moderních způsobů hledání, rozvíjení a udržení talentů. Tedy kdy začít a jak propojit efektivně i včas firmy, školy, studenty a začínající mladé podnikatele.

Součástí byly prezentace profesí a oborů středních odborných kol.

Reklama

Související články

Hledá se nejlepší zaměstnavatel roku

Zaměstnavatelé se stále mohou registrovat do 15. ročníku soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku. Uzávěrka přihlášek je 13. dubna. Soutěž organizuje Klub...

Kariérové poradenství může inspirovat

Centrum Euroguidance, Dům zahraniční spolupráce vyhlašuje 9. ročník soutěže Národní cena kariérového poradenství. Cílem je sdílet zkušenosti z české i evropské...

Výběr článků

Načítám