Hlavní obsah

Technická univerzita v Ostravě podporuje budoucí podnikatele

– Ostrava

Na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava odstartoval pátý ročník programu na podporu podnikání jménem Green Light. Zájemci mohou své podnikatelské nápady přihlašovat až do poloviny listopadu. Autory desítky nejlepších čekají několikaměsíční tréninky a semináře, které jim mají pomoci při rozjezdu podnikání. Utkají se také o ceny v hodnotě půl miliónu korun.

Foto: VŠB-TUO

Ilustrační foto

Článek

Program je určen pro zájemce všech věkových kategorií, kteří mají inovativní nápady a chtějí rozjet vlastní podnikání.

Vyrobit si funkční prototyp

„Jsme otevřeni všem, kteří by rádi dotáhli nápad k prvním platícím zákazníkům. Věříme, že právě touha po tom něco změnit a rozjet vlastní byznys nám přinese zajímavé nápady, ať už z oblasti IT, inovativních služeb, nebo nových technologických řešení,” uvedl manažer programu Jan Jůzl.

Díky spolupráci se specializovanými dílnami si zájemci letos mohou vyrobit i funkční prototyp. Budoucí podnikatelé ale mohou využít také prostor Podnikatelského inkubátoru, kde mohou nejen pracovat na svých projektech, ale rovněž se setkávat s profesionálními mentory.

Nový cyklostan

Mezi úspěšné absolventky projektu patří například Helena Záleská a Petra Krhutová, které jsou autorkami cyklostanu Tike.

„Od naší přihlášky je to rok a za tu dobu se udála spousta věcí. Získaly jsme amerického investora, našly výrobce a vyrobily první prototypy, testovaly jsme stan během letní sezóny v kempech a získávaly zpětnou vazbu od cyklistů a kempařů. Momentálně se připravujeme uvést Tike na český trh,” řekla Záleská.

Foto: VŠB-TUO

Studentky se svým cyklostanem

Jednotlivci nebo celé týmy se mohou přihlašovat do 15. listopadu prostřednictvím webových stránek programu. Od ledna naváže čtvrtroční období workshopů, přednášek a konzultací, které vyvrcholí v dubnu závěrečnou start-up show. Program dosud pomohl 53 projektům.

Reklama

Související články

Program Věda má budoucnost láká mladé

Strategický přístup k nedostatku potenciálních zaměstnanců projevují některé firmy podporou programu Věda má budoucnost, který ukazuje žákům a studentům...

Výběr článků

Načítám