Hlavní obsah

Společnost AWD přijme s ohledem na hospodářskou recesi téměř osm set lidí

ČTK, Jan Matějka
BRNO

Poskytovatel finančního poradenství AWD Česká republika očekává letos v důsledku hospodářské recese nárůst poptávky a tržeb v řádu desítek procent. Do konce letošního roku plánuje přijmout až 760 nových zaměstnanců.

Foto: Milan Malíček, Právo

V současné situaci se lidé častěji obrací na finanční poradce.

Článek

Firma zaznamenala velký nárůst zájmu o finanční poradenství především u movitějších klientů, kteří se doposud starali o své peníze sami, uvedl výkonný ředitel společnosti Pavel Manhalter.

Firma nyní zaměstnává v 16 poradenských center asi 500 lidí. Další, především z řad vysokoškoláků, hodlá přijímat v šesti pravidelných cyklech školení. Zkušenosti z lednového cyklu podle Manhaltera ukazují, že celkový počet nově přijatých by mohl dosáhnout 760 lidí.

Celosvětová hospodářská krize zasáhla téměř všechny odvětví průmyslu i služeb. Nevyhnuly se ani bankám, které jsou nyní více než jindy opatrnější v poskytování půjček. "Zejména bonitní lidé, s příjmy mezi 50 000 až 100 000 korun měsíčně, z nichž někteří již utrpěli v důsledků krize finanční ztráty, se obávají dalšího vývoje svých investic," dodal Manhalter.

Firma AWD ČR v roce 2007 zvýšila tržby o 70 procent na půl miliardy korun. Loni se podle Manhaltera nepatrně zvýšily, přesné údaje ale firma zveřejní až po auditu. V Česku je AWD jedním z největších hráčů v oboru finančního poradenství. Do Česka přišla v roce 2002, když převzala společnost Finance.EU.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám