Hlavní obsah

Nezaměstnanost mužů působí na ženy odpudivě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli jsou dnes ženy na Západě emancipované a ekonomicky na mužích většinou nezávislé, nechtějí se rozhodně stát těmi, na kterých budou závislí jejich partneři. Proto je také nezaměstnanost nejodpudivější vlastností při seznamování.

Foto: Profimedia.cz

Pro tři čtvrtiny žen je nezaměstnaný muž odepsán.

Článek

Pro 75 procent žen nezaměstnanost muže znamená, že dotyčný je s ohledem na seznamování odepsán.

Vyplynulo to z průzkumu 925 členů seznamky It’s Just a Lunch. Ženy jsou v tomto velmi diskriminující a jejich postoj nasvědčuje tomu, že ještě stále je v nich zakořeněn pocit, že by právě muž měl být tím, kdo je dobře zajištěn.

Jen pětina žen nekouká na zaměstnanost

Třiačtyřicet procent žen by se s nezaměstnaným mužem sešlo v případě, že je zajištěný, práci si hledá a jedná se u něj o krátkodobý dočasný stav. Pouze jednadvacet procent žen by šlo na rande s mužem bez ohledu na to, jaký má zaměstnanecký poměr a jak si profesně vede.

Na rande s nezaměstnanou ženou by šlo naopak 65 procent mužů, z nichž devatenáct procent nemá žádné podmínky a výhrady vůči dotyčné.

Muž má být finančně zajištěný

„Nemít práci znamená pro muže skutečně přítěž, pokud chtějí randit s někým, koho již neznají a kdo nezná je. Toto je oblast, v níž ženy stále přijímají staromódní přesvědčení, že muž má být finančně zajištěný,“ tvrdí mluvčí seznamky IJL Irene LaCotová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám