Hlavní obsah

Mládí končí ve čtyřiceti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mládí končí ve čtyřiceti letech a osmi měsících. Průměrně kolem tohoto věku se lidé už přestávají cítit mladí. Střední věk však není stejně dlouhý jako mládí, neboť za stáří dnes lidé označují období začínající 59. rokem života. Vyplývá to ze studie, kterou si pro své účely nechalo vypracovat britské ministerstvo práce a důchodu.

Foto: Profimedia.cz

Pohledy na stáří se výrazně liší u jednotlivých věkových skupin.

Článek

Pohledy na stáří se však výrazně liší u jednotlivých věkových skupin. Jinak se na něj také dívají muži a ženy. Pro muže končí v průměru mládí v osmatřiceti a půl letech, zatímco ženy si připadají mladé ještě chvíli před třiačtyřicátými narozeninami. Stáří pak podle nich začíná v šedesáti, muži se vidí staří už v osmapadesáti.

Pro osoby ve věku šestnáct až čtyřiadvacet let končí mládí v průměru kolem dvaatřiceti, pro ty starší osmdesáti až po dvaapadesátce. Přitom nejmladší skupina (šestnáct až čtyřiadvacet) považuje za začátek stáří čtyřiapadesát let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám