Hlavní obsah

Jihočeská policejní komisařka se stala Lady PRO 2007

– PRAHA

Prestižní ocenění „Lady PRO 2007“ získala vrchní komisařka Policie ČR Renáta Burešová. 0cenění je každoročně udělováno ženám, které ve své profesionální, sportovní, umělecké nebo jiné životní kariéře dosáhly skutečně mimořádných úspěchů a přitom si dokázaly při své každodenní časově a odborně náročné práci zachovat to, co je na nich nejcennější - jejich ženství.

Článek

Prestižní ocenění, které každoročně uděluje panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius, převzala, například vedle přední české herečky Jiřiny Bohdalové nebo nejvyšší státní zástupkyně JUDr. Renáty Vesecké, jihočeská policistka Renáta Burešová v pátek 30. listopadu 2007 ve Španělském sále Pražského hradu.

Policistka, reprezentantka a matka

Kpt. Mgr. Renáta Burešová je policistkou od roku 1994 a pracuje na oddělení, které se zabývá odhalováním pachatelů těch nejzávažnějších trestných činů. Vedle příkladného pracovního nasazení a jemu odpovídajících i dosažených vynikajících výsledků je Renáta i velice úspěšnou sportovkyní. Jak sama říká, především díky sportu může jako žena - matka dvou dcer, vykonávat tak náročnou práci, protože právě při sportu načerpává tolik potřebnou energii.

Co se týká jejích sportovních úspěchů, například v roce 2003 úspěšně reprezentovala Policii ČR na Světových hrách hasičů a policistů v Barceloně, odkud si přivezla dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. Zlato získala v závodě horských kol a v silničním závodě do vrchu, stříbro potom v silničním závodě a silničním závodě v tzv. časovce.

O dva roky později Renáta odjela do kanadského Quebecu, kde na stejných světových hrách získala tři zlaté medaile za silniční závod do vrchu, cross country a silniční závod. Tři zlaté medaile doplnila i o jednu bronzovou, a to za závod horských kol. V letošním roce na Světových hrách hasičů a policistů Renáta reprezentovala resort v australském Adelaide. Od protinožců přivezla bronzovou medaili ze silových disciplín pusch-pull.

„Jsem rád, že takového ocenění dosáhla právě policistka z naší krajské správy, neboť i já sám si její vynikající práce vážím. Renáta Burešová je příkladem pro své ostatní kolegy“, potvrdil ředitel jihočeské krajské policejní správy plk. Ing. Bc. Radomír Heřman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám