Hlavní obsah

Floristé z Jarova ozdobili květinami Ples v Opeře

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honosnou květinovou výzdobu Plesu v Opeře letos nepřipravili vavříny ověnčení zahradníci, ale žáci ze Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze na Jarově. Jedenáctý ročník jedné z nejprestižnějších společenských událostí v ČR tak měl díky šikovným rukám mladých floristů netradiční kulisu a svěží vizáž.

Foto: archiv talkpr

Aby květiny nezvadly, muselo aranžování proběhnout až těsně před konáním plesu.

Článek

„Celou budovu Státní opery jsme vyzdobili bílými růžemi, starými notovými partiturami a skleněnými vázami. Musím žáky pochválit, odvedli dobrou práci. Čistota růže a elegance notové osnovy krásně podtrhly romantickou atmosféru plesu,“ vysvětluje ředitel SOŠ stavební a zahradnické Miloslav Janeček.

V duchu Strausse

„Aranžmá jsme vyladili s ohledem na téma letošního Plesu v Opeře, a proto jsme si pohráli s motivy Strausse, valčíku, opery a růže,“ dodal ředitel.

Na celé akci spolupracovalo deset žáků ze 2. a 3. ročníku oboru floristika pod vedením pěti mistrů. Celý tým musel přijmout odpovědnost a vyrovnat se s nezanedbatelnou nervozitou, protože výzdobu samozřejmě nebylo možné připravit v předstihu. Aby květiny nezvadly, muselo aranžování proběhnout až těsně před konáním plesu. Práce trvala zhruba tři hodiny.

Učí žáky vnímat krásu

Střední odborná škola stavební a zahradnická je unikátní v mnoha směrech. Velice nezvyklé se zdá být už samo spojení dvou na první pohled nesourodých zaměření – stavebního a zahradnického. Z tohoto spojení se však podle Janečka v průběhu let vyvinula symbióza, která umožňuje pedagogům vést žáky k vnímání a vytváření všeho krásného, co nás obklopuje, ať už to jsou různorodé stavební prvky, či živá zeleň.

Jedna z největších pražských škol se může pyšnit komplexní nabídkou řemeslného vzdělávání. Přihlášku ke studiu pro školní rok 2014/2015 lze podat do 15. března 2014 (více na www.skolajarov.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám