Hlavní obsah

Adecco pomůže mladým hledat práci

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce zaměstnanců společnosti Adecco ve více než 50 zemích po celém světě vyrazí poslední dubnový den do ulic, aby pomohly mladým uchazečům o zaměstnání najít práci.

Foto: Profimedia.cz

V současnosti hledá práci více než 75 miliónů mladých lidí po celém světě.

Článek

Vzhledem k tomu, že obtížná situace na pracovním trhu po celém světě nejhůře dopadá na mladé lidi, rozhodli se zaměstnanci společnosti Adecco podat absolventům a mladým uchazečům o práci pomocnou ruku. 30. dubna vyrazí zaměstnanci firmy ve více než 50 zemích světa do ulic, kde budou nabízet profesní poradenství a bezplatné workshopy ke zlepšení zaměstnatelnosti mladých lidí.

Bez práce je 75 miliónů mladých

Údaje o nezaměstnanosti mladých ukazují dramatický nedostatek pracovních míst po celé Evropě, v USA a v některých částech Asie a Tichomoří. Poslední čísla za Evropu jsou kriticky vysoká – 23,5%, přičemž ve Španělsku jde o 55,7% a v Řecku o 58,4%. To znamená, že více než 5,6 miliónů lidí mladších 25 let je v Evropě bez práce. Podle odhadů Mezinárodní organizace práce (ILO) v současné době hledá práci více než 75 miliónů mladých lidí po celém světě.

Nelze připustit ztrátu jedné generace

Generální ředitel skupiny Adecco Patrick de Maeseneire k tomu říká: „Jako světový poskytovatel řešení v oblasti lidských zdrojů se domníváme, že současná míra nezaměstnanosti mladých je ekonomicky i morálně nepřijatelná. Tato pracovní krize bere naděje a sny celé generaci. Prostřednictvím programu Adecco Way to Work (Cesta k práci) chceme mladým uchazečům poskytnout praktické informace ze světa práce a jeho požadavků. Nemůžeme riskovat ztrátu celé generace.“

V České Republice proběhne akce ve všech krajských městech a na všech pobočkách společnosti Adecco spol. s r.o. Bližší údaje jsou dispozici na stránkách www.adecco.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám