Hlavní obsah

Výrobce traktorů hledá nové pracovníky

Brno

Brněnský výrobce traktorů Zetor tractors hledá zaměstnance, nabrat jich chce kolem 40. Shání je na dělnické pozice, zejména brusiče, obráběče kovů nebo montážní dělníky. Nábor souvisí s plánovaným zvyšováním výroby ve druhé polovině roku 2017.

Foto: Jan Trojan, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Podle odhadů a plánů na rok 2017 se propady prodejů na trzích Evropy postupně stabilizují do poloviny roku. Druhé pololetí z pohledu požadavků na výrobu bude náročnější vzhledem ke zvyšující se poptávce o traktory Zetor ze zemí Asie a Afriky, tedy z trhů, na které značka vstoupila v nedávné době,” uvedla ředitelka Úseku lidských zdrojů a všeobecné správy v Zetor tractors Jana Ragasová.

Společně s dělnickými profesemi obsazuje společnost dalších 25 pozic převážně technickohospodářského zaměření. Hledá specialisty obchodu, marketingu, nákupu, konstrukce nebo vývoje a kvality.

Ve firmě pracuje 660 lidí, dalších 90 tvoří zaměstnanci zahraničních poboček v USA, Velké Británii, Francii, Německu, Polsku a Indii.

Noví světoví odběratelé

Firma hledá po světě nová místa, kde by mohla prodávat svoje traktory, zjišťuje možnosti prodeje například v iráckém Kurdistánu. Podle informací ČTK bude v pátek s kurdskou stranou podepisovat kontrakt.

Novou zemí, kam bude vyvážet svoje traktory, je Zambie. Značka tam navázala spolupráci s partnerem Agriserve Agro. Firma bude do Zambie dodávat traktory ve výkonnostním spektru od 100 do 150 koní, zajištěna bude i dodávka náhradních dílů.

Společnost byla loni v zisku, při prodeji se ale potýkala s pokračující recesí na trhu. Evropský traktorový trh prochází hlubší krizí, než která panovala v době hospodářské krize na přelomu let 2009 a 2010.

Konečné výsledky hospodaření firma zveřejní až po auditu. Plánovala, že v roce 2016 vyrobí 4005 traktorů. Tržby chtěla zvýšit na 4,1 miliardy korun. Předloni vydělala 119 miliónů po zdanění.

Reklama

Související články

Velké společnosti zvýší nábor zaměstnanců

Zaměstnavatelé v České republice hlásí pro druhé čtvrtletí roku 2017 optimistické náborové plány. Osm procent zaměstnavatelů očekává růst počtu pracovních sil,...

Výběr článků

Načítám