Hlavní obsah

Firmám chybí schopní šéfové

Novinky,

České firmy mají stále větší problémy při obsazování vedoucích pozic. Podle údajů společnosti Profesia převyšuje nabídka pozic vyššího i středního managementu počet podaných životopisů o 37 procent. Největší problémy s hledáním kvalifikovaných zaměstnanců mají společnosti z oblasti bankovnictví, financí, výroby a dopravy. Řešením může být rozvoj vlastních lidí či dodatečné vzdělávání manažerů.

Foto: Profimedia.cz

Problémem není nedostatek uchazečů o místo, ale jejich nedostatečná kvalifikace pro vedoucí pozici.

Článek

Problém nedostatku pracovníků se týká jak vrcholových pozic, tak oblasti středního managementu. V případě nabídek zaměstnání ve vyšším managementu zaznamenal profesní portál v loňském roce téměř tisícovku inzerátů, počet podaných životopisů v této oblasti ale nedosáhl ani osmi set kusů.

Větší nesnáz než nedostatek lidí je jejich kvalifikace

Ještě větší problémy zaměstnavatelé řeší v oblasti středního managementu. Zde počet životopisů odpovídá pouze zhruba 60 procentům nabídek práce.

Zásadní problém experti na vzdělávání manažerů vidí v nedostatku znalostí potřebných k řízení týmu

Odborníci se shodují na tom, že problém není nedostatek uchazečů o místo, ale jejich nedostatečná kvalifikace pro vedoucí pozici.

„I na manažerské pozice se nám zpravidla hlásí stovky uchazečů. Kombinaci schopností vést, umět svůj obor, myslet v číslech, rychle se učit a měnit ovšem mnoho kandidátů i na vysoké pozice nemá. I z tohoto důvodu vybereme z přihlášených uchazečů přibližně jenom dvě procenta těch nejlepších,“ řekla Iveta Volfová, HR ředitelka ze společnosti Alza.

Potíže v oblasti výroby

Zásadní problém pak experti na vzdělávání manažerů spatřují v nedostatku znalostí potřebných k řízení týmu.

„Vrcholový manažer musí být nejen profesionálem ve svém oboru, ale také odborníkem na mezilidské vztahy a vedení lidí. Zatímco odborné znalosti získali uchazeči o zaměstnání na vysokých školách, dovednosti nutné pro vedení týmu jim často chybí,“ shrnul Martin Novák, ředitel BIBS – vysoké školy.

Největší problémy s nedostatkem zaměstnanců řeší dle společnosti Profesia zaměstnavatelé z oblasti výroby. Počet nabídek zaměstnání v loňském roce zde byl dokonce čtyřikrát vyšší než počet podaných životopisů. Problematická je rovněž situace v logistice a dopravě nebo v oblasti obchodu.

Největší meziroční nárůst poptávky poté analytici portálu zaznamenali v oblasti bankovnictví. V roce 2016 se počet nabídek zaměstnání v tomto oboru zvýšil o více než polovinu, o 58 procent. Více než třetinový meziroční nárůst experti společnosti registrují u pozic z oblasti financí, ekonomiky a účetnictví.

Další vzdělávání

Cestou, jak efektivně skloubit odborné znalosti s dovednostmi, které manažer potřebuje při práci s podřízenými, je především vzdělávání. Některé firmy vsázejí kvůli nedostatku kvalitních externích uchazečů na interní vzdělávání. K dispozici jsou i dálkové studijní programy, které vzdělávají manažery například v oblasti strategického řízení.

„Studium může pomoci nezkušeným vedoucím pracovníkům, ale i těm, kteří se v oboru pohybují již dlouho a potřebují se dovzdělat v aktuálních trendech,“ vysvětlil Novák.

Vzdělávání se podle něj přitom netýká pouze zaměstnanců soukromých firem. „Také státní zaměstnanci musejí mít potřebné znalosti a dovednosti pro vedení týmu. Po loňských změnách zákona o veřejných zakázkách tak například roste zájem o Institut veřejného investování, jenž je určen pro řídící pracovníky z veřejné správy,“ uzavřel.

Reklama

Související články

Jak se na vedoucí pozici vyhnout vyhoření

Řídit vlastní prosperující byznys je vnitřně uspokojivá záležitost, pokud se však nedaří, přichází často nedostatek spánku, minimální dovolená a z toho...

Práci měníme hlavně kvůli šéfům a platu

Po určitou dobu člověk snese v práci mnoho – neschopné vedení, nadměrné vytížení, špatnou atmosféru a další překážky. Pak ale přijde den, kdy jistota v podobě...

Výběr článků

Načítám