Hlavní obsah

Výstava Vzdělání a řemeslo představuje stovku firem a škol

– České Budějovice

Více než stovka firem a škol se představuje na 22. ročníku výstavy Vzdělání a řemeslo, jejíž program odstartoval ve středu v Českých Budějovicích. Jde o největší přehlídku středního odborného a učňovského školství v ČR. Lidé mohou výstavu navštívit i ve čtvrtek a v pátek. Pořadatelé do programu zařadili řadu odborných soutěží, novinkou je například kovářská.

Foto: archiv Výstaviště České Budějovice a.s.

Z letošního ročníku výstavy

Článek

Výstava Vzdělání a řemeslo má rodičům dětí a žákům škol pomoci při výběru dalšího studia nebo odborného zaměření. Šárka Ničová z českobudějovického výstaviště, kde se akce koná, uvedla, že program doplňují módní přehlídky nebo hudební a taneční vystoupení.

Elektrický obvod či dron

Součástí výstavy jsou také odborné konference a návštěvníci mohou sledovat soutěže jako jízdu zručnosti na traktoru s vlekem nebo v truhlářských dovednostech.

Foto: archiv Výstaviště České Budějovice a.s.

Letos je podruhé otevřen Technicko-řemeslný pavilon. „V porovnání s loňským rokem si tam budou moci nyní návštěvníci vyzkoušet více věcí,” sdělila Ničová. Jedná se například o sestavování elektrického obvodu, ovládání dronu nebo malbu na sklo.

Zapomíná se na řemesla s tradicí

„Je škoda, že dnes se na řemesla, která u nás mají dlouholetou tradici, zapomíná. Právě Technicko-řemeslným pavilonem chceme v mladší generaci vzbudit zájem a ukázat jí, že jak řemesla, tak technika můžou být zábavné,” vysvětlil ředitel výstaviště Leoš Kutner.

Foto: archiv Výstaviště České Budějovice a.s.

Výstavu Vzdělání a řemeslo za tři dny každoročně navštíví až 10 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám