Hlavní obsah

Na Liberecku jsou volná místa v automobilovém průmyslu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnavatelé z Liberecka nabídnou zájemcům práci v automobilovém průmyslu. Na návštěvníky Miniburzy pracovních příležitostí čekají informace o tom, co zaměstnavatelé v této oblasti požadují nebo rady, jak nejlépe hledat práci. Akci pořádá krajská pobočka Úřadu práce ČR (ÚP ČR) v Liberci ve čtvrtek mezi 10:00 a 13:00. „Jde o příklad dobré praxe, kterou budeme i nadále v rámci Úřadu práce ČR rozšiřovat do dalších regionů,“ uvedla generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místo se sjedou čtyři významní zaměstnavatelé z Liberecka. Zájemci tak dostanou šanci získat zaměstnání v regionálně nejrozvinutějším odvětví, v automobilovém průmyslu.

Osobní kontakt a snižování nezaměstnanosti

„Užší spolupráce se zaměstnavateli je jednou z cest, jak ještě cíleněji snižovat dlouhodobou nezaměstnanost,“ doplnila Sadílková.

„První miniburzy se minulý měsíc zúčastnili zástupci tří firem působících v oblasti automobilového průmyslu, kteří vedli pohovory s šesti desítkami uchazečů o zaměstnání. Obě strany využily jedinečné možnosti osobního kontaktu. Na základě předchozího úspěchu budeme v této praxi v rámci Libereckého kraje i nadále pokračovat,“ shrnuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Liberci Elena Čermáková.

Pohovor na místě

Na červencové Miniburze pracovních příležitostí nebude chybět poradenství ze strany specialistů ÚP ČR.

Návštěvníci burzy získají přehled, co v dnešní době zaměstnavatelé v automobilovém průmyslu požadují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat přijímací pohovor.

Reklama

Související články

Brněnská burza nabídne zájemcům práci

Volná pracovní místa v obchodě, ve službách a ve výrobě nabídne zájemcům desítka významných zaměstnavatelů z Brna a okolí na Burze práce, kterou pořádá Krajská...

Výběr článků

Načítám