Hlavní obsah

Zaměstnavatelé zatím platy příliš nezvyšují, zjistil průzkum

– Praha

Firmy letos přes značný nárůst volných pracovních pozic a obtížnosti je obsadit neplánují výrazné či plošné zvyšování mezd. To se týká spíše konkrétních pozic s vyžadovanými specifickými dovednostmi. Vyplývá to z průzkumu společnosti Hays v ČR, který vznikl vyhodnocením pěti tisíc pracovních nabídek a 20 tisíc potenciálních uchazečů o zaměstnání, které firma registrovala v roce 2015.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Na 36 procent firem bude v roce 2016 plošně zvyšovat mzdy o částku nepřesahující pět procent. Na základě individuálních jednání se platy zvyšují ve 21 procentech případů, pouze vybraným zaměstnancům zvýší mzdu 39 procent společností. Naopak ke zvyšování mezd se vůbec nechystá 4,5 procenta zaměstnavatelů.

V doplňujícím průzkumu o plánech v oblasti náboru, mzdové politiky a změny v benefitech se vyjádřilo 400 organizací a 1500 zaměstnanců. Oživení ekonomiky ovlivnilo zaměstnance, kteří jsou v době ‚boomu‘ pracovních míst více otevřeni novým nabídkám.

Na 37 procent oslovených zaměstnanců plánuje letos kariérní změnu, 40 procent změnu zaměstnavatele nevylučuje a pět procent očekává změnu pozice v rámci firmy, ať už jde o povýšení či přechod na jinou pozici.

Žádaná je flexibilní pracovní doba a dovolená navíc

Zaměstnanci očekávají od nové role v první řadě finanční polepšení (69 procent). Neméně důležitý je i kariérní růst a posun na vyšší pozici (62 procent). Změnu za účelem získání atraktivnější pracovní náplně zvažuje 51 procent odpovídajících.

Pokud jde o zvyšování mezd, více než sedmina zaměstnanců uvedla, že v jejich případě k němu dochází na pravidelné bázi. Zvyšování mezd se podle průzkumu stává stále více individuální záležitostí. Na 18 procent respondentů si zvýšení osobně vyjednalo se svým nadřízeným a dalších 34 procent se k tomuto kroku chystalo. Stejný počet zaměstnanců zvýšení mzdy v roce 2016 neočekává.

Co se benefitů týče, zaměstnanci mají nyní příležitost volit více možností a většina respondentů se jednoznačně shodla a za nejatraktivnější zvolila flexibilitu.

Nejžádanějšími benefity jsou flexibilní pracovní doba a dovolená navíc (po 72 procentech), home office (66 procent) a zdravotní volno, tedy sickdays (61 procent). Naopak relativně nízký zájem projevují zaměstnanci o firemní akce, příspěvky na kulturu, MHD či dovolenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak požádat před koncem roku o vyšší plat

Závěr roku bývá často spojen s bilancováním a nejednoho z nás napadne, zda právě teď není ten vhodný čas požádat o zvýšení platu. Jak by měl zaměstnanec při...

Platy učitelů jsou o třetinu pod průměrem

Jedním z resortů, v nichž se prohlubuje nedostatek kvalifikovaných pracovníků, je školství. Učitelství je psychicky náročný obor, který vyžaduje vysokoškolské...

Mzdy ve státních nemocnicích od ledna vzrostly

Státní nemocnice přidaly od ledna lékařům, sestrám i ostatním zaměstnancům pět procent. Výdělky stouply také v krajských nemocnicích, které jsou příspěvkovými...

Výběr článků

Načítám