Hlavní obsah

Zaměstnavatelé z Třebíčska nabídnou zájemcům práci

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Široká nabídka volných pracovních míst ve strojírenství, stavebnictví a energetice od čtyřiačtyřiceti vystavovatelů z Třebíčska bude připravena pro návštěvníky veletrhu FORTEL 2015, který spolupořádají Okresní hospodářská komora v Třebíči a Město Třebíč ve dnech 26. – 27. 6. 2015 v Borovině (areál továrny v Borovině, Třebíč). Jedním z partnerů akce je i Úřad práce ČR (ÚP ČR).

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době firmy potřebují.

Článek

Veletrh firem a práce s názvem FORTEL 2015 je největší a nejrozsáhlejší prezentací firem, výrobků, služeb a pracovních příležitostí za posledních dvacet pět let v regionu. Návštěvníci získají mimo jiné přehled o tom, co v dnešní době firmy v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat přijímací pohovor.

Doklady a životopis s sebou

„Pro tyto případy doporučujeme všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi,“ upozorňuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Třebíči Lubomír Kundela.

Zájem je zejména o techniky

Poptávka bude zejména po technických profesích. Zaměstnavatelé budou hledat například pracovníky ve strojírenství a energetice, tedy konstruktéry, technology a projektové pracovníky, svářeče a zámečníky, pracovníky pro obsluhu výrobních strojů či pro oblast stavebnictví (zednické a stavební práce).

Součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR. Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti.

Poradí s výběrem povolání

Na veletrhu se budou prezentovat i střední školy z regionu. Na své si tak přijdou žáci osmých a devátých tříd ZŠ a jejich rodiče. Zástupci vzdělávacích zařízení a ÚP ČR jim poradí jak nejlépe vybrat vhodné povolání a pomohou jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Vysvětlí jim, jak mohou získat a porovnat aktuální informace týkající se podmínek studia, přijímacího řízení či profilu absolventa určitého oboru. Zájemci se budou moci také seznámit s ukázkami pracovních činností.

„Cílem je poskytnout mladým lidem dostatek kvalitních informací o budoucím trhu práce, o povoláních, pro něž se rozhodují, o požadavcích na studijní a učební obory,“ shrnuje Lubomír Kundela.

Vstup na veletrh je pro návštěvníky je zdarma. Po oba dny bude k dispozici kyvadlová autobusová doprava. Podrobnosti jsou uvedeny na http://www.fortel-trebic.cz/).

Reklama

Výběr článků

Načítám