Hlavní obsah

Podnikavá hlava usnadní seznamování

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem šestého ročníku soutěže Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP) v Olomouci, se stal softwarový analytik Michal Šnajdar z Olomouce. V klání o nejlepší podnikatelský záměr zaujal porotu mobilní aplikací CatchMe (Chyť mě!), která uživateli pomůže poznat nové lidi v reálném světě. Titul Podnikatel v sukních získala Gabriela Valášková, středoškolskou kategorii ovládla Anna Sedláčková.

Foto: archiv UP Olomouc

Celkový vítěz soutěže Michal Šnajdar a výherkyně v kategorii Podnikatel v sukních Gabriela Valášková.

Článek

„Mobilní aplikace má vytáhnout lidi ven z virtuálního světa a pomoci jim navázat reálné mezilidské vztahy. Současně to může být marketingový nástroj, který mohou komerční firmy používat k tomu, aby nalákaly nové zákazníky nebo propagovaly své služby. Úkolem aplikace je dostat dvě neznámé osoby tváří v tvář do půl hodiny, navíc zábavnou formou,“ řekl vítěz soutěže, který získal odměnu 50 tisíc korun. Navíc bude moci spolu s dalšími finalisty využít poradenství odborníků z Vědeckotechnického parku UP, který poskytne i zázemí pro rozjezd podnikání.

Podnikatel v sukních

Oproti minulému roku se zvýšil počet soutěžících v kategorii Podnikatel v sukních. Do ní spadají projekty vytvořené ženami nebo pro ženy určené. Zatímco loni mezi sebou soutěžilo 13 záměrů, letos jich bylo 22. Vítězkou se stala Gabriela Valášková, která vyrábí a rozváží zdravé svačinky dětem do škol, lidem do zaměstnání i domů. „Ohlasy jsou velmi pozitivní už jenom proto, že děláme i svačinky bezlepkové a nemléčné. Soutěž pro nás byla velkou výzvou a další motivací byla i výhra. Potřebujeme totiž každou korunu, protože neustále do firmy investujeme,“ uvedla Valášková.

Středoškolačka chce usnadnit cestování

V kategorii středoškoláků porota ocenila studentku šumperského Technického lycea Annu Sedláčkovou, která představila návrh mobilní aplikace pro cestovatele. „Aplikace nabízí zjednodušení a zpříjemnění cestování. Navíc u konkurence chybí dostatek cestovních aplikací, které nabízejí více funkcí,“ uvedla dívka.

Vybrat nejlepší opět nebylo snadné

Soutěžící letos zaslali 51 podnikatelských záměrů. „Stejně jako v loňském roce bylo i letos velmi obtížné vybrat deset nejlepších příspěvků, které se mezi sebou utkají ve finále. Těší mě také vzrůstající zájem firemních partnerů, kteří soutěž podporují. I díky nim jsme letos mohli pro soutěžící připravit sérii vzdělávacích workshopů a setkání s místními podnikateli - začátečníky,“ uvedl ředitel VTP UP Jiří Herinek.

Spokojeni byli i partneři soutěže

Účastníky soutěže ocenila i Judita Naňková z Erste Corporate Banking, jednoho ze tří hlavních partnerů klání. Dalšími jsou Olomoucký kraj a společnost Fenix Trading. „Všechny příspěvky jsou velmi pečlivě připraveny a většina z nich má potenciál pro úspěšnou realizaci. Není jednoduché při tak širokém tematickém záběru projektů vybrat ten nejlepší, nicméně přejeme všem, aby jejich tvůrcům přinesly úspěch a předčily plánované výsledky,“ řekla Naňková.

Podnikavou hlavou prošlo přes 250 soutěžících, někteří z nich již své nápady uvedli do praxe. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám