Hlavní obsah

Papírové stravenky dostanou konkurenci

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od června budou moci tuzemští zaměstnanci platit za oběd nejen papírovými stravenkami, ale i předplacenou platební kartou Ticket Restaurant Card. Společnost Edenred ji na trh uvede v Brně, odkud se má rozšířit do celé ČR.

Foto: Edenred

Elektronická platební karta je trendem trhu.

Článek

Platba stravenkovou kartou, kterou firma Edenred vyvinula ve spolupráci se společností MasterCard, je jednoduchá a rychlá a probíhá stejně jako platba běžnou bezkontaktní čipovou platební kartou.

Zjednoduší administrativu

„K největším výhodám Ticket Restaurant Card v porovnání s papírovými stravenkami patří zjednodušení veškeré administrativy, úspora času a zjednodušení objednávání, distribuce stravenek mezi zaměstnance a rovněž zjednodušení celého systému proplácení stravenek smluvním provozovnám. Elektronická platební karta je trendem trhu, uživatelé jsou na karty zvyklí a Ticket Restaurant Card ve spolupráci s MasterCard splňuje všechny bezpečnostní standardy platebních karet,“ uvedl Pavel Kusý, marketingový ředitel společnosti Edenred.

Výhodná i pro restaurace

Ticket Restaurant Card je výhodná i pro majitele restaurací – umožňuje rychlou platbu prostřednictvím klasických terminálů, nevyžaduje další zaškolení personálu, manuální počítání hodnoty stravenek při denní uzávěrce, ani další čas věnovaný přípravě stravenek k proplácení.

Papírové stravenky nezmizí

Platit s kartou budou moci zaměstnanci v restauracích i v obchodních řetězcích s potravinami, stejně tak i v menších prodejnách potravin, jako jsou například lahůdky. „Naším cílem je poskytovat inovativní a jednoduchá řešení, která navíc splňují veškeré požadavky na bezpečnost, což je i případ Ticket Restaurant Card,“ zdůraznil Kusý a dodal, že řešení je zároveň připraveno na nově zaváděný systém elektronické evidence tržeb.

Společnost Edenred má nyní poptávku po kartách zejména z větších měst. Nadále ale podle slov generálního ředitele Martina Bulíře počítá se zachováním klasických papírových stravenek, které jsou mezi zaměstnanci velmi oblíbené.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám