Hlavní obsah

Lidé vydělávající trojnásobek průměrné mzdy častěji plešatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé s nadprůměrnými výdělky jsou klienty plastických chirurgů nejen proto, že na to mají, ale protože se na nich nejhůře podepisuje zub stresu. Minimálně na porostu jejich hlavy. Jedinci vydělávající trojnásobek průměrné mzdy totiž přicházejí o vlasy v mnohem vyšší míře než ti s průměrnou mzdou.

Foto: Profimedia.cz

O vlasy v ještě větší míře přicházejí osoby, které vydělávají nejvíce.

Článek

Na vlasech žen se stres podepisuje více než na vlasech mužů. Pánové mohou za lysiny vinit především geny. Řídnoucí porost kvůli genům zažívají dvě třetiny mužů, mezi ženami je nositelkami nevhodných genů třetina. O vlasy pak v ještě větší míře přicházejí osoby, které vydělávají nejvíce, a to kvůli pracovnímu stresu.

Může za to hlavně stres

„Britské ženy čelí rostoucímu stresu, když se snaží vyvážit tlak v práci a starosti v domácnosti, vlasy pak trpí jako výsledek těchto stresů. Na základě našeho výzkumu můžeme jen stěží pochybovat o tom, že stres je největším faktorem v řídnutí vlasů u žen,“ uvedl Adam Reed ze salonu Percy & Reed v rozhovoru pro Daily Telegraph.

Podle průzkumu společnosti L’Oreál muži přicházejí o vlasy nejčastěji kolem osmatřicátého roku věku, zatímco ženy až kolem pětačtyřicátého roku věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám