Hlavní obsah

Švýcarsko hledá poustevníka vstřícného k turistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do portfolia vlastností poustevníka asi vstřícnost k lidem a společenská nátura normálně nepatří. Jinak je tomu ale v případě placeného eremity ze švýcarského Verena Gorge. Ten má totiž život v jeskyni předepsán jako povolání, za něž bere peníze.

Foto: Profimedia.cz

Podle inzerátu musí zájemce umět žít sám v jeskyni.

Článek

Do poustevny k němu chodí turisté, k nimž se musí chovat mile. Švýcaři pro tuto pozici hledají nového adepta či adeptku. Předchozí poustevník byl totiž velmi nespolečenský.

Nabídka na internetu

Pozici v poustevně u Verene Gorge ve Švýcarsku nabízí radnice této obce na internetu. Podle inzerátu musí zájemce umět žít sám v jeskyni, nesmí mu vadit samota, ale přijde-li ho někdo navštívit, musí být vstřícný, milý a družný.

Meditační kurzy podmínkou

„Nový zaměstnanec musí milovat setkávání s lidmi, být ochotný radit kolemjdoucím a vést každý týden meditační kurzy,“ píší zadavatelé inzerátu a zaměstnavatelé budoucího poustevníka či poustevnice.

Zájemci se hrnou

„Jsme velmi překvapení tím, kolik zájemců se nám teď přihlásilo. Žádosti nám přišly z celé Evropy. Jeskyně je chráněnou památkou a cennou částí kulturního dědictví našeho regionu. Povolání poustevníka je proto velmi významné,“ uvedl starosta obce Sergio Wyniger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám