Hlavní obsah

Polovina zaměstnanců si nosí obědy z domova

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ankety pracovního portálu Profesia.cz se lidé snaží na jídle co nejvíce ušetřit. Až polovina Čechů si nosí obědy z domova, na Slovensku si do práce uvaří oběd devět lidí z deseti.

Foto: Profimedia.cz

Lidé se snaží šetřit na obědech čas i finance.

Článek

Na druhém místě se umístilo stravování v závodní jídelně, v České republice se tak stravuje každý pátý, na Slovensku však každý dvacátý.

Každý pátý Čech neobědvá

Zatímco 13 % lidí chodí na oběd v Česku do restaurací, na Slovensku se jedná jen o 5 %. Nový trend donáškových služeb se v anketě výrazně neprojevil, konkrétně se tak stravují 4 % Čechů a jen 1 % Slováků. Překvapivým zjištěním bylo, že každý pátý Čech pravidelně neobědvá, na Slovensku dbají o svou životosprávu mnohem více, pravidelně nejí jen 2 %.

Lidé šetří čas i finance

„V době, kdy je potřeba podávat stále vyšší výkon a zároveň zaměstnanci i celé společnosti často pracují v nejistotě, se lidé snaží šetřit na obědech čas i finance. Za vysokými čísly nošení si obědů z domova stojí několik důvodů; ten hlavní lze spatřovat ve vysokých úsporách v rozpočtech domácností. Často si také zaměstnanci nestíhají zajít na oběd, a proto je pro ně domácí strava výhodná. V neposlední řadě čísla zvedají i nevyhovující stravovací zařízení v blízkosti pracoviště.“ uvedla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Téměř polovina firem stravování neřeší

Z ankety mezi zaměstnavateli na portálu Profesia.cz rovněž vyplynulo, že 53 % zaměstnavatelů poskytuje zaměstnancům stravenky, 10 % pak nabízí stravování v závodní jídelně. Dvě pětiny zaměstnavatelů přiznaly, že zaměstnancům žádný benefit vzhledem ke stravování neposkytují.

Reklama

Výběr článků

Načítám