Hlavní obsah

Start bez překážek

Právo, kil

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) spustil se zapojenými partnery na portálu Jobs.cz nabídku volných pozic v rámci projektu Start bez překážek. Projekt dává možnost studentům a absolventům vysokých škol se zdravotním postižením zapojit se do pracovních stáží ve významných firmách v České republice, a získat tak odborné zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Mladí lidé se zdravotním postižením mají uplatnění na trhu práce ještě komplikovanější.

Článek

Projekt byl spuštěn ve spolupráci s Tesco Stores ČR, HOPI, Unilever, L’Oréal a  vysokými školami. V uvedených firmách dostanou studenti a absolventi vysokých škol šanci vyzkoušet si odbornou půlroční praxi. Jednotlivé nabízené pozice naleznou zájemci již nyní na adrese startbezprekazek.jobs.cz. Vybrat si mohou ze stáží v oborech nákup, obchod, marketing, logistika, finance, personalistika nebo management.

Pomoc postiženým studentům

„Již sedmým rokem se věnujeme podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich uplatnění na běžném pracovním trhu. Nechceme však zapomínat ani na studenty, kteří svou profesní dráhu teprve začínají, a proto jsme se rozhodli dát jim příležitost,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Usnadní start do pracovního života

Společnost Unilever zaměstnává osoby se zdravotním postižením již několik let. „Lidé se zdravotním postižením mají na trhu práce složitější pozici, a jedná-li se o studenty bez praxe, je jejich situace ještě těžší. Proto jsme se rozhodli projekt Start bez překážek podpořit a nabídnout těmto lidem dlouhodobé stáže, které jim zajistí jednodušší start do pracovního života,“ uvádí k projektu Michaela Holmanová ze společnosti Unilever.

Počet stáží je dlouhodobě nízký

„Počet dostupných stáží je v České republice dlouhodobě nízký, nestačí uspokojit všechny zájemce z řad studentů, kteří čelí ostré konkurenci na pracovním trhu. Mladí lidé se zdravotním postižením mají v tomto ohledu situaci ještě komplikovanější. Velmi proto vítáme možnost podpořit projekt, který jim otevře cestu k zajímavým pracovním zkušenostem a rozjezdu úspěšné kariéry,“ uvedl Tomáš Dombrovský ze společnosti LMC.

Reklama

Výběr článků

Načítám