Hlavní obsah

Časté noční návštěvy toalety snižují produktivitu práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří musejí v noci často vstávat a navštěvovat toaletu kvůli močení, jsou druhý den v práci méně produktivní. Nutkání k močení totiž narušuje kvalitní spánek a snižuje výrazně výkonnost mozku následující den.

Foto: Profimedia.cz

Časté močení v noci je běžnou poruchou, která postihuje asi třetinu dospělých.

Článek

Podle urologů z Maastrichtu snižuje noční močení produktivitu dokonce o celou čtvrtinu.

Je to horší než astma

„Zjistili jsme, že nokturie snižuje produktivitu v práci následující den o čtyřiadvacet procent, což je mnohem více než u osob postižených astmatem nebo chronickou obstruktivní chorobou plic,“ uvedli na konferenci Evropské urologické asociace pořádané v Miláně vědci z Maastrichtu.

Postižena je třetina dospělých

Nokturie – časté močení v noci – je přitom běžnou poruchou, která postihuje asi třetinu dospělých. I mezi odborníky je však tato choroba podceňována.

„Data naznačují, že nokturie negativně ovlivňuje spánek a denní výkonnost a má vliv na pracovní produktivitu stejně jako mnohé jiné chronické choroby,“ dodává profesor Philip Van Kerrebröck z Univerzity v Maastrichtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám