Hlavní obsah

Velká koalice pro digitální pracovní místa

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Evropské komise José Manuel Barroso v uplynulých dnech vyzval digitální podniky, vlády a odvětví odborné přípravy a vzdělávání v Evropě, aby se přidaly k Velké koalici pro digitální pracovní místa a našly řešení pro téměř 900 000 volných pracovních míst v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT), jež budou v Evropě k dispozici do roku 2015.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Evropské komise v Bruselu.

Článek

Navzdory současné úrovni nezaměstnanosti počet digitálních pracovních míst narůstá o více než 100 000 za rok. Počet nových absolventů a kvalifikovaných pracovníků v oblasti IKT je však stále nedostačující.

Zajistit práci nezaměstnaným

„Velká koalice, kterou startujeme, tvoří zásadní součást procesu, jenž má vrátit evropskou ekonomiku do správných kolejí a zajistit práci části z 26 miliónů nezaměstnaných Evropanů. Děkuji společnostem, jež se k ní přidaly. Jestliže se nám společně podaří zvrátit nepříznivý trend a obsadit narůstající počet volných pracovních míst v oblasti IKT, bude to mít mnohem větší dopad na všechny oblasti ekonomiky,“ uvedl José Manuel Barroso.

Barroso rovněž vyzval organizace, aby následovaly příkladu subjektů, které učinily počáteční závazky. Mezi první zrealizované přísliby patří nová platforma internetového vzdělávání pro mladé lidi s názvem Academy Cube.

Komise také spouští jednotnou platformu Startup Europe s nástroji a programy na podporu těch, kteří si chtějí založit a budovat internetový podnik v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám