Hlavní obsah

Vyzkoušejte si týden vysokoškolského života!

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká škola CEVRO Institut pořádá ve dnech 11. – 15. března 2013 již třetí ročník vzdělávacího projektu s názvem „Na týden vysokoškolákem!“. Na vlastní kůži tak zájemci budou mít možnost poznat týden života studenta vysoké školy a vyzkoušet si vysokoškolský styl výuky.

Foto: Médea Public Relations

Studenti vysoké školy CEVRO Institut.

Článek

V rámci kurzu se jeho účastníci setkají s řadou špičkových vyučujících a poznají nové přátele s podobnými zájmy. V závěru složí test a obdrží absolventský certifikát. Účast v programu je navíc zcela zdarma!

Autor projektu Luděk Jiráček, student vysoké školy CEVRO Institut, o projektu říká: „CEVRO Institut je škola, která dává studentům prostor realizovat se a rozvíjet se. Například z mého nápadu umožnit maturantům VŠ studium u nás na zkoušku vznikla tato podařená akce.“

Není třeba se bát studia

Jiráčkův nápad vycházel z toho, že běžný uchazeč o VŠ studium se stresuje, jak to na VŠ bude vypadat. „Tento kurz mu na jedné straně může ukázat, že není nutné se VŠ prostředí obávat, na druhé straně pak absolvent kurzu, který ve výsledku půjde na jinou – třeba i veřejnou školu, uvidí rozdíl v přístupu,“ argumentuje Jiráček.

Sám měl díky škole možnost získat dlouhodobou stáž v neziskové organizaci, kde pracuje např. na přípravě evropských projektů, nebo se mohl také podívat například do Evropského parlamentu.

Podmínky pro účast

Zájemce o účast v kurzu musí být studentem maturitního ročníku, mít zodpovědný přístup a zájem o studium na vysoké škole společenskovědního či ekonomického zaměření, a rovněž je nutný souhlas jeho střední školy.

Vyplněné přihlášky zasílejte nejpozději do 28. února 2013 na e-mail ondrej.kubovy@vsci.cz. Přihláškové formuláře a podrobné informace o projektu naleznete na webu školy www.cevroinstitut.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám