Hlavní obsah

Úspěch ve školních olympiádách přinesl gymnazistům novou učebnu

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch v matematických a fyzikálních olympiádách přinesl studentům českobudějovického Gymnázia Jírovcova novou moderní učebnu fyziky. Škola na ni získala od Nadace ČEZ 200 000 korun.

Foto: Pavel Šimák

Nově upravenou fyzikální učebnu si studenti od prvního dne užívají.

Článek

„Českobudějovické gymnázium získalo příspěvek v soutěži Skupiny ČEZ pro školy, jejichž studenti se zúčastnili krajských kol Matematické a Fyzikální olympiády. O možnost zmodernizovat si učebnu se ucházelo 58 základních a středních škol a mezi 15 nejlepšími nakonec rozhodl los,“ popsal právu cestu budějovických gymnazistů za zajímavou cenou mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták.

Využití moderních výukových metod

„Rekonstrukce výrazně zlepší pracovní prostředí žáků a pedagogů a usnadní využití moderních výukových metod v hodinách fyziky. Fyzikální laboratoř nyní nabízí více možností, jak připravovat pro studenty atraktivní pokusy s využitím moderních technologií, počítačových výukových programů a moderních pomůcek,“ pochvaloval si proměny třídy ředitel školy Pavel Kavřík.

Přitáhnout mladé lidi k technice

„Jako partneři matematických a fyzikálních olympiád hledáme cesty, jak přitáhnout zájem mladých lidí k přírodním vědám a technice,“ podotkl manažer útvaru Strategický nábor skupiny ČEZ Pavel Puff.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám