Hlavní obsah

Jedním z nejoblíbenějších benefitů je penzijní připojištění

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi českými zaměstnanci roste obliba příspěvku na penzijní připojištění. V žebříčku popularity benefitů se zařadilo mezi tři nejoblíbenější a svým zaměstnancům jej nabízí už tři čtvrtiny zaměstnavatelů. Dokáží totiž jeho prostřednictvím motivovat pracovníky i snížit mzdové náklady.

Foto: Profimedia.cz

V poslední době stále více firem usiluje o to, aby se zaměstnanci na připojištění také podíleli.

Článek

Benefit ve formě penzijního připojištění nabízí v Česku konkrétně 72 % firem. Stále většímu počtu z nich pomáhají s návrhem zaměstnaneckých výhod specialisté.

„Pro firmy je obecně výhodné využít spolupráce se zkušenými odborníky a připravit zaměstnanecký program, který prostřednictvím pojištění spojuje výhody pro zaměstnance a zaměstnavatele v jeden celek,“ říká Petra Tvrzová, ředitelka oddělení benefitů ve společnosti RENOMIA.

Spoluúčast je projevem zájmu

Pojištění je totiž hodnoceno jako významný prvek motivačního a sociálního programu celé firmy, který vhodně podpoří loajalitu pracovníků, pomůže uspořit nemalé mzdové náklady, ale rovněž přináší konkurenční výhodu při náboru nových kolegů.

V poslední době stále více firem usiluje o to, aby se zaměstnanci na připojištění také podíleli. „Fakt, že se zaměstnanec do poskytovaných výhod angažuje, poskytuje firmě určitou jistotu, že pracovník o dané benefity opravdu stojí,“ zdůrazňuje Tvrzová.

Počet společností, jež příspěvek vyžadují, vzrostl jen během loňského roku na dvojnásobek.

"Zjistěte si, zda váš zaměstnavatel přispívá na penzijní připojištění, a určitě si založte své penzijní připojištění nejpozději do 30. listopadu. Zajistíte si nezáporné zhodnocení a možnost výběru poloviny peněz již při 15 letech," říká Martin Špaček z portálu Sfinance.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám