Hlavní obsah

Přihlaste se na virtuální brigádu, vyzývá mladé ČEZ

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedostatek technicky vzdělaných lidí se stává společenským problémem a ohrožuje konkurenceschopnost České republiky. Skupina ČEZ proto dává mladým příležitost vyzkoušet si budoucí uplatnění v energetickém oboru „nanečisto“. Po virtuálním přijímacím pohovoru se stanou on-line brigádníky v jaderné nebo uhelné elektrárně, experty v distribuci či obnovitelných zdrojích.

Foto: Profimedia.cz

Hra, která evokuje studentskou brigádu v některém z útvarů Skupiny ČEZ, je určena především studentům středních škol.

Článek

On-line hra, která evokuje studentskou brigádu v některém z útvarů Skupiny ČEZ, je určena především studentům středních škol s technickým zaměřením, ale nejen jim. První tři výherci získají skutečnou brigádu. Čtvrtého až desátého nejlepšího brigádníka čeká speciální exkurze do vybrané elektrárny či jiného provozu. Mezi odměnami jsou i věcné ceny, například tablety.

Pomoci mladým ve volbě povolání

„Mladí lidé si mnohdy nedokážou představit, co může být náplní jejich budoucího zaměstnání. Proto je prostřednictvím hravé aplikace na Facebooku vtáhneme přímo do elektráren a nejdůležitějších provozů. Věříme, že je tato soutěž bude motivovat k návštěvě naší webové stránky, kde představujeme reálné pracovní pozice. Možná že právě tyto informace budou mladé lidi inspirovat k úvahám o kariéře v technických oborech, třeba právě ve Skupině ČEZ,“ vysvětluje Pavel Puff ze strategického náboru Skupiny ČEZ.

O vítězi rozhodne počet získaných bodů

Soutěž odstartovala 10. září a končí 19. října. Na soutěžící čeká série virtuálních úkolů, které odrážejí reálnou pracovní náplň v různých útvarech energetické společnosti, ale především mají bavit a vybízet k nalézání neobvyklých řešení.

„Mě tento projekt oslovil proto, že mě práce v ČEZ zajímá. Kromě toho se mi líbí neotřelá grafika jeho prezentace na webu. Jsem zvědav, jak mi půjde řešit různé pracovní povinnosti nebo nenadálé situace,“ říká Jan Klubus, student Střední průmyslové školy Hodonín.

O absolutním vítězi rozhodne počet bodů dosažených v průběhu celé brigády.

Reklama

Výběr článků

Načítám