Hlavní obsah

Radnice v Los Angeles nechce, aby zaměstnanci sledovali olympiádu, bojí se kolapsu sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice druhého nejlidnatějšího amerického města Los Angeles vyzvala své zaměstnance, aby se přestali na internetu dívat na přenosy z olympijských her v Londýně. Její pracovníci sportovní událost sledovali tak náruživě, až se radnice začala obávat přetížení a následného kolapsu své počítačové sítě. Informoval o tom deník The Los Angeles Times.

Foto: Profimedia.cz

Městští zaměstnanci nejsou podle radního Dennise Zinea placeni od toho, aby sledovali olympiádu.

Článek

"Kvůli lidem sledujícím olympiádu online zaznamenáváme značný nárůst provozu na síti. Zdvořile vás žádám, abyste s tím přestali, protože to má vliv na aktivity města," napsal v e-mailu tisícům zaměstnanců technologický šéf losangeleské radnice Randi Levin.

Sledování soutěží blokuje e-maily

Přímé přenosy z olympijských her je ve Spojených státech možné sledovat na stránkách televizní stanice NBC, která na ně má práva a v televizi vysílá jenom záznamy olympijských soutěží. Kolik lidí se na přenosy na losangeleské radnici dívalo, není známo. Počítačoví odborníci ale upozorňují na to, že velké zatížení sítě způsobené sledováním videa může zpomalit celý systém.

"Lidé pravděpodobně nemohou na počítačích dělat běžné pracovní úkony rychle anebo normální rychlostí. Mohou například čekat věčnost, než jim naběhne elektronická pošta," podotkl Kevin Haley ze společnosti Norton, která se zabývá bezpečností počítačů.

Místo práce sledují olympiádu

Někteří městští radní si také po Levinově e-mailu stěžovali na to, že lidé internetové přenosy sledují místo toho, aby pracovali. "Městští zaměstnanci nejsou placeni od toho, aby sledovali olympiádu. Za to je daňoví poplatníci neplatí," uvedl například radní Dennis Zine a kritizoval nadřízené, že něco takového umožňují.

V Česku podle nedávného průzkumu nechá olympiádu v práci sledovat zhruba 30 procent manažerů informačních technologií. Jsou tak přísnější než nadřízení v některých jiných evropských zemích. Například ve Francii či Británii nechá zaměstnance sledovat olympijské hry polovina firem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám