Hlavní obsah

Elitní zaměstnavatelé se spojili v novém klubu

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spuštěním oficiálních webových stránek odstartoval svou činnost Klub zaměstnavatelů. Nově vzniklá obecně prospěšná společnost si klade za cíl přispět ke zlepšování kvality řízení lidských zdrojů, podporovat vznik kvalifikovaných pracovních míst a přispět ke zvyšování konkurenceschopnosti ČR.

Foto: Profimedia.cz

Klub zaměstnavatelů chce soustředit informační i finanční zdroje a dát je k dispozici trhu práce.

Článek

Iniciátor projektu Pavel Hulák, někdejší zakladatel ocenění Zaměstnavatel roku, věří, že Klub zaměstnavatelů bude více než jen platformou pro setkávání a výměnu zkušeností ředitelů HR předních tuzemských zaměstnavatelů.

Soustředit a využít zdroje

„Od začátku se nám daří přilákat pozornost především těch největších a nejkvalitnějších zaměstnavatelů, což je také naším cílem. Chceme soustředit informační i finanční zdroje a dát je k dispozici trhu práce, školství na všech stupních i dalším obecně prospěšným organizacím,“ vysvětluje cíle klubu Hulák.

Zvláštní pozornost při působení na trhu práce věnuje podle jeho slov Klub zaměstnavatelů osobám se zdravotním postižením nebo jinak sníženou možností uplatnění a obecnému posilování společenské odpovědnosti.

Dotáhnout dobré myšlenky

Libor Sehnal, předseda správní rady Klubu zaměstnavatelů a personální ředitel společnosti AGC Flat Glass Czech, o projektu říká:

„Kromě dalších cílů očekávám rozvíjení kontaktů s odbornými pracovišti ve státních orgánech, na vysokých školách a v odborných asociacích. Velmi vítané je také zajištění finančních prostředků na společné HR projekty, například z Evropských strukturálních fondů. V České republice existuje řada dobrých myšlenek, které mnohdy nejsou dotahovány do úrovně projektů. Klub zaměstnavatelů by mohl být tím, kdo myšlenky dokáže dovést až k jejich realizaci.“

Členy jsou elitní společnosti

Mezi prvními partnery a podporovateli Klubu zaměstnavatelů jsou AGC Flat Glass Czech, ArcelorMittal Ostrava, Česká pošta, Red Hat, Telefónica Czech Republic či T-Systems.

Generálním partnerem klubu je server Spráce.cz, jehož manažer David Svatoš ke spojení dodává:

„Vzhledem k tomu, že Klub zaměstnavatelů soustřeďuje elitní společnosti a jejich šéfy lidských zdrojů z celé České republiky, je spojení se značkou Spráce.cz pro nás zcela přirozené. Jedním z přínosů bude určitě propojení se stránkami www.klubzamestnavatelu.cz , což by mělo přinést nový atraktivní obsah pro uživatele Spráce.cz. Od spolupráce si slibujeme také lepší zpětnou vazbu na naše služby s možností projednávat jejich zepšování přímo se samotnými personálními řediteli.“

Reklama

Výběr článků

Načítám